Over TheaterMerch

Theaters zijn dé plek waar verandering begint, plezier ontvlamt, saamhorigheid ontstaat en blikken worden geopend. Zij kunnen niet zonder onze steun. Zeker niet in 2021. 

Steun de kunst met jouw aankoop. TheaterMerch is een platform waarop theatermakers merchandise kunnen verkopen. Dit initiatief is in het voorjaar 2021 bedacht als antwoord op de lange sluiting van de theaters vanwege corona, maar is blijvend relevant omdat steeds meer subsidies voor de kunsten wegvallen. Wij wilden graag een manier bedenken waarop makers wel extra inkomsten konden krijgen, zonder ontzettend veel tijd kwijt te zijn aan dit opzetten.

Zo werd TheaterMerch geboren. Ons doel? Het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor makers en andere creatievelingen om merchandise te verkopen, en zo extra inkomsten en publiciteit te genereren. Hierbij nemen wij bijna al het werk op ons: de maker hoeft enkel te bedenken welk plaatje ze op welk product willen hebben. Zo kunnen makers zich richten op wat er volgens ons echt toe doet: kunst maken. 

Bovendien biedt dit fans een ontzettend leuke manier om de kunsten te steunen: door een T-shirt of pet te kopen van jouw favoriete maker. Zo steun je hen niet alleen met inkomsten, maar draag je ook aan de wereld uit welke maker ze echt eens moeten gaan bekijken. En dat allemaal terwijl je natuurlijk er ontzettend hip uit ziet ;)